Διαβάστε τα πάντα για το Κάτω Παρτάλι

Kato-PartaliΌλοι οι δρόμοι κάθε Δευτέρα οδηγούν στο… Κάτω Παρτάλι! Την απόλυτη σουρεαλιστική κωμωδία της χρονιάς. Η σειρά, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Λευτέρης Παπαπέτρου από τα «Εγκλήματα», «Είσαι το ταίρι μου» και άλλες μεγάλες επιτυχίες, συγκέντρωσε 48,7% ενώ στο τελευταίο τέταρτο άγγιξε και το 56,2% από το πρώτο επεισόδιο! Ειδικά στο κοινό ηλικίας 15-44, το “Κάτω Παρτάλι” σκαρφάλωσε στο 52%, ενώ κατάφερε να αγγίξει το 60,5% λίγο πριν το τέλος!

Η ιστορία ξεκινά με ένα golden boy να προσγειώνεται απότομα στο Κάτω Παρτάλι, ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας με πολλές ομορφιές, πολλά μυστικά και πολύ ιδιαίτερους κατοίκους, όταν χάνει τη δουλειά του λόγω κρίσης. Η σύντροφός του Μυρτώ τού προτείνει να πάνε μαζί στο χωριό της για να εξερευνήσουν την πιθανότητα να μετακομίσουν εκεί. Εκεί τούς περιμένει η οικογένειά της Μυρτώς: ο σκληροτράχηλος και περήφανος πατέρας της, ο Διαμαντής, και η γλυκιά, φαινομενικά αθώα, που δεν της ξεφεύγει όμως τίποτα, μητέρα της, η Μοσχούλα. Από κοντά βρίσκεται και ο Βλάσης, ο πρώην φίλος της Μυρτώς που δεν έχει πάψει να την αγαπάει. Το χωριό και άνθρωποί του όμως δεν είναι αυτό που φαντάζονται και αντιλαμβάνονται αρχικά οι καλομαθημένοι Αθηναίοι. Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές που θα προκύψουν, δεν περιορίζονται στη σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων αλλά έχουν να κάνουν με καλά κρυμμένα μυστικά. Μπορεί η φράση «τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται» να ακούγεται κάπως κοινότοπη αλλά στο «Κάτω Παρτάλι» θα βρει την απόλυτη έκφρασή της.

Γνωρίστε τους κατοίκους του Κάτω Παρταλιού:

Μοσχούλα (Βίκυ Σταυροπούλου)

Μοσχούλα (Βίκυ Σταυροπούλου)

Η μητέρα της Μυρτώς είναι μια γυναίκα πρόσχαρη, γλυκιά, καλοπροαίρετη και φαινομενικά αθώα και αφελής. Στην πραγματικότητα, ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται τον Διαμαντή έτσι ώστε να νομίζει ότι είναι ο αφέντης και κύρης του σπιτιού. Δεν της ξεφεύγει τίποτα και με τρόπο διακριτικό, που δεν χωράει υποψίες, όλα περνάνε από τον έλεγχό της. Είναι αυτό που λέμε, γάτα με πέταλα.

Διαμαντής (Τάσος Χαλκιάς) 

Διαμαντής (Τάσος Χαλκιάς)

Ο Διαμαντής, πατέρας της Μυρτώς, δεν χαρίζει κάστανα σε κανέναν και δεν σηκώνει ούτε μύγα στο σπαθί του. Ο λόγος του είναι προσταγή και δεύτερη κουβέντα δεν δέχεται από κανέναν. Αυστηρός, περήφανος και παλαιών αρχών, έχει μεγάλη αδυναμία στη μοναχοκόρη του και τον άντρα που θα την παντρευτεί θα τον περάσει από σαράντα κύματα. Δεν βλέπει με καλό μάτι τους επισκέπτες που κουβάλησε η Μυρτώ στο χωριό, ειδικά τον Κωνσταντίνο, και θα κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει τη διαμονή τους στο Κάτω Παρτάλι αξέχαστη.

Κωνσταντίνος (Γιάννης Τσιμιτσέλης)

Κωνσταντίνος (Γιάννης Τσιμιτσέλης)

Πετυχημένο στέλεχος σε μια διαφημιστική εταιρεία που η κρίση δεν είχε αγγίξει ακόμα, ο Κωνσταντίνος ζούσε μέσα στη χλιδή. Καλοκαίρια στη Μύκονο, πρώτα τραπέζια πίστα, πολυτελή spa και γυμναστήρια. Ζωή και κότα. Μέχρι που ήρθε η απόλυση. Τώρα ο Κωνσταντίνος πρέπει να ξεχάσει το lifestyle που ήξερε. Όταν η κοπέλα του, Μυρτώ, του δίνει την ιδέα να επισκεφτούν το χωριό της, το Κάτω Παρτάλι, ο Κωνσταντίνος δέχεται απρόθυμα, πιο πολύ για να της κάνει το χατίρι και να ξεφύγει από τη μιζέρια της απόλυσής του. Αν ήξερε τι τον περιμένει εκεί, μάλλον δεν θα έφευγε ποτέ από την Αθήνα.

Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου)

 Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου)

Η κόρη του Διαμαντή και της Μοσχούλας είναι μια νέα και μοντέρνα κοπέλα που μένει εδώ και χρόνια στην Αθήνα και διατηρεί τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο κρυφή από τους γονείς της. Τώρα, με τον καλό της στο χωριό, έχει πολλές φωτιές να σβήσει. Από τη μία ο Διαμαντής δεν θέλει ούτε ζωγραφιστό να δει τον Κωνσταντίνο και από την άλλη, η κατάσταση με τον πρώην της, τον Βλάση, είναι μάλλον μπερδεμένη. Τα πράγματα θα μπερδευτούν ακόμα περισσότερο καθώς η επιστροφή στο Κάτω Παρτάλι θα φέρει αναπάντεχες εξελίξεις στις σχέσεις της με τον Κωνσταντίνο.

Βίβιαν (Νάντια Κοντογεώργη)

Βίβιαν (Νάντια Κοντογεώργη)

Αδελφή του Κωνσταντίνου και γέννημα θρέμμα του Λαιμού Βουλιαγμένης, η Βίβιαν είναι μια πληθωρική προσωπικότητα με ξεχωριστή γοητεία. Όπως κι ο αδελφός της, είναι συνηθισμένη στην πολυτέλεια και την καλή ζωή που της παρέχει γενναιόδωρα ο πλούσιος σύζυγός της, Στέφανος. Η απότομη προσγείωση θα έρθει για τη Βίβιαν όταν ανακαλύψει ότι ο σύζυγός της, εκτός από άπιστος, είναι και απατεώνας και συλλαμβάνεται μάλιστα για χρέη στο Δημόσιο. Θα δεχτεί την πρόσκληση του αδελφού της να τον συνοδεύσει στο Κάτω Παρτάλι και αυτή η απόφαση θα αλλάξει τη ζωή της.

Βλάσης (Σταύρος Σβήγκος)

 Βλάσης (Σταύρος Σβήγκος)

Γέννημα θρέμμα του χωριού, ο Βλάσης διατηρούσε παλιότερα σχέση με τη Μυρτώ και δεν την έχει ξεχάσει ποτέ. Μπορεί τώρα η Μυρτώ να έχει προχωρήσει μ’ αυτόν τον “φλώρο από την Αθήνα” αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Ένα ατού για τον Βλάση είναι ότι έχει την εύνοια του Διαμαντή που τον εμπιστεύεται και συνεννοείται μαζί του μια χαρά.

Θανάσης (Λεωνίδας Καλφαγιάννης)

Θανάσης (Λεωνίδας Καλφαγιάννης)

Ο Θανάσης είναι ο νεαρός γεωπόνος στο Κάτω Παρτάλι. Είναι ένα απλό, ντόμπρο παιδί που δεν ξέρει από μεγάλα λόγια αλλά ξέρει πώς να κάνει τη Βίβιαν ευτυχισμένη. Στην πορεία θα αποκαλυφθεί βέβαια ότι ο Θανάσης δεν είναι τόσο απλός όσο φαίνεται.

Μανόλης (Μίνως Θεοχάρης)

Μανόλης (Μίνως Θεοχάρης)

Είναι ο κολλητός φίλος της Βίβιαν. Πανέξυπνος, διορατικός και με οξύ χιούμορ. Είναι πάντα δίπλα στη Βίβιαν και τη στηρίζει στις καλές στιγμές και στις δύσκολες. Ξέρει όμως να την προσγειώνει και να της τη λέει κιόλας όταν χρειάζεται. Θα πάει στο Κάτω Παρτάλι για να βοηθήσει την κολλητή του, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το πού μπλέκει.

Παναγιώταινα (Γιάννα Ζιάννη)

Παναγιώταινα (Γιάννα Ζιάννη)

Γειτόνισσα του Διαμαντή και της Μοσχούλας. Φυτρώνει πάντα εκεί που δεν τη σπέρνουν και εμφανίζεται εκεί που δεν την περιμένει κανείς. Κρύβει και ένα μεγάλο μυστικό…

Λάμπραινα (Αγορίτσα Οικονόμου)

Λάμπραινα (Αγορίτσα Οικονόμου)

Γειτόνισσα της Μοσχούλας και σύζυγος του Γιακουμή. Η Λάμπραινα γνωρίζει πολλά μυστικά και ξέρει να λέει το φλιτζάνι.

Γιακουμής (Γιώργος Βουλτζάτης)

 Γιακουμής (Γιώργος Βουλτζάτης)

Ένας κλασικός Κάτω-Παρταλιώτης με μπρουτάλ, θα λέγαμε, συμπεριφορά και πολύ ειδικό, “παρταλιώτικο” χιούμορ. Έχει την κόρη του, Νεκταρία, ως κόρη οφθαλμού και συμφορά σε όποιον την αγγίξει. Έχει μεγάλη κόντρα με τον Διαμαντή και ελάχιστοι γνωρίζουν την αιτία.

Νεκταρία (Μένη Κωνσταντινίδου)

Νεκταρία (Μένη Κωνσταντινίδου)

Η νεαρή κόρη του Γιακουμή και της Λάμπραινας. Όπως όλοι στο Κάτω Παρτάλι έχει κι εκείνη τα μυστικά της. Ο δρόμος της θα συναντηθεί με αρκετά παράδοξο τρόπο με εκείνον του Μανόλη…

Μαζί τους οι: Σταύρος Καραγιάννης (Στέφανος), Θωμάς Παλιούρας (Πατήρ Αμβρόσιος) και η Όλγα Δαμάνη (Γιαγιά)

Σενάριο: Λευτέρης Παπαπέτρου

Σκηνοθεσία: Αμαλία Γιαννίκου

 Πηγή: http://makarenia.wordpress.com