Εθνικό μουσείο τηγανητής πατάτας & άλλα πρωτότυπα μουσεία φαγητού . . .

Περιεχόμενα απόκρυψη
Μουσείο τηγανητής πατάτας, μουσείο hot-dog, μουσείο μπανάνας, ακόμα και μουσείο…καμμένου φαγητού μπορείτε να βρείτε σπαρμένα στον κόσμο, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, έως την Ιαπωνία. Το τιμώμενο φαγητό είναι πάντα περήφανο προϊόν της περιοχής στην οποία εκτίθεται. Tουριστική ατραξιόν που προσελκύει όλα τα μέλη της οικογενείας και όχι μόνο τις εστέτ συζύγους -όπως στα υπόλοιπα μουσεία. Καιρός να κάνουμε και το δικό μας Εθνικό Μουσείο Μουσακά. Αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, δείτε:
Εθνικό Μουσείο Μουστάρδας, στο Μίντλτον του Ουισκόνσιν, ΗΠΑ.  Δημιουργία του πρώην Εισαγγελέα του Ουισκόνσιν, ο οποίος άφησε την καρριέρα του για να ασχοληθεί με το πάθος του για τη μουστάρδα. Φιλοξενεί περί τα 5.300 διαφορετικά είδη από 60 διαφορετικές χώρες. Στο Μεγάλο Τοίχο της Μουστάρδας (Great Wall of Mustard) εκτίθενται  διάφορα αναμνηστικά. Το Μουσείο περιέχει επίσης καφετέρια και μαγαζί με είδη δώρων...
Εθνικό Μουσείο Μουστάρδας, στο Μίντλτον του Ουισκόνσιν, ΗΠΑ.  Δημιουργία του πρώην Εισαγγελέα του Ουισκόνσιν, ο οποίος άφησε την καρριέρα του για να ασχοληθεί με το πάθος του για τη μουστάρδα. Φιλοξενεί περί τα 5.300 διαφορετικά είδη από 60 διαφορετικές χώρες. Στο Μεγάλο Τοίχο της Μουστάρδας (Great Wall of Mustard) εκτίθενται  διάφορα αναμνηστικά. Το Μουσείο περιέχει επίσης καφετέρια και μαγαζί με είδη δώρων…
Deutsches Currywurst Museum.  Το currywurst, (ο “πιτόγυρος” του Βερολίνου) είναι χοιρινό λουκάνικο με κάρυ κέτσαπ. Ως ένα από τα εμβλήματα της πόλης, έχει το δικό του μουσείο. Οι επισκέπτες μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα σε γιγαντιαία λουκάνικα, να μάθουν τα πάντα για το κάρυ και στο snack lounge να δοκιμάσουν επιτόπου διάφορες παραλλαγές και ποικίλα συνοδευτικά.
Deutsches Currywurst Museum.  Το currywurst, (ο “πιτόγυρος” του Βερολίνου) είναι χοιρινό λουκάνικο με κάρυ κέτσαπ. Ως ένα από τα εμβλήματα της πόλης, έχει το δικό του μουσείο. Οι επισκέπτες μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα σε γιγαντιαία λουκάνικα, να μάθουν τα πάντα για το κάρυ και στο snack lounge να δοκιμάσουν επιτόπου διάφορες παραλλαγές και ποικίλα συνοδευτικά.
Frietmuseum. Στην μαγευτική μεσαιωνική πόλη Μπριζ, σε ένα εκπληκτικό κτίριο του 14ου αιώνα, θα βρείτε το μουσείο τηγανητής πατάτας, το ίδρυμα που αποτιμά φόρο τιμής στην μεγάλη μαγειρική συνεισφορά του Βελγίου στον υπόλοιπο κόσμο. Δοκιμάστε τις τηγανητές πατάτες της Μπριζ και θα συμφωνήσετε πάραυτα.
Frietmuseum. Στην μαγευτική μεσαιωνική πόλη Μπριζ, σε ένα εκπληκτικό κτίριο του 14ου αιώνα, θα βρείτε το μουσείο τηγανητής πατάτας, το ίδρυμα που αποτιμά φόρο τιμής στην μεγάλη μαγειρική συνεισφορά του Βελγίου στον υπόλοιπο κόσμο. Δοκιμάστε τις τηγανητές πατάτες της Μπριζ και θα συμφωνήσετε πάραυτα.
Shine-Yokohama Raumen Museum. Μουσείο νούντλ στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Στην ουσία είναι “food park”, όχι απλά μουσείο, κατασκευασμένο για να θυμίζει το Τόκυο της δεκαετίας του ’50. Ο επισκέπτης έχει τη χαρά να δοκιμάσει διάφορες τοπικές παραλλαγές νούντλς και βεβαίως να μάθει τα πάντα για την προέλευση, την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του ζυμαρικού που λατρεύουν οι Ασιάτες.
Shine-Yokohama Raumen Museum. Μουσείο νούντλ στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Στην ουσία είναι “food park”, όχι απλά μουσείο, κατασκευασμένο για να θυμίζει το Τόκυο της δεκαετίας του ’50. Ο επισκέπτης έχει τη χαρά να δοκιμάσει διάφορες τοπικές παραλλαγές νούντλς και βεβαίως να μάθει τα πάντα για την προέλευση, την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του ζυμαρικού που λατρεύουν οι Ασιάτες.
Μουσείο πατάτας του Idaho.  Βρίσκεται στην πόλη Μπλακφουτ, γνωστή και ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Πατάτας. Εδώ θα βρείτε το μεγαλύτερο Pringle στον κόσμο (...), μια ιστορική αναδρομή στην κατανάλωση της πατάτας (όπως η δικιά μας ιστορία με τον Καποδίστρια), θα μάθετε τα πάντα για τους παλαιούς τρόπους καλλιέργειας και συγκομιδής, θα δείτε συλλογή από εργαλεία για πουρέ και δοχεία 1600 ετών για την αποθήκευση των βολβών. To μουσείο θα το βρείτε εύκολα: την είσοδο κοσμεί μια γιγαντιαία ψητή πατάτα.
Μουσείο πατάτας του Idaho.  Βρίσκεται στην πόλη Μπλακφουτ, γνωστή και ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Πατάτας. Εδώ θα βρείτε το μεγαλύτερο Pringle στον κόσμο (…), μια ιστορική αναδρομή στην κατανάλωση της πατάτας (όπως η δικιά μας ιστορία με τον Καποδίστρια), θα μάθετε τα πάντα για τους παλαιούς τρόπους καλλιέργειας και συγκομιδής, θα δείτε συλλογή από εργαλεία για πουρέ και δοχεία 1600 ετών για την αποθήκευση των βολβών. To μουσείο θα το βρείτε εύκολα: την είσοδο κοσμεί μια γιγαντιαία ψητή πατάτα.
Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Σπαραγγίων βρίσκεται στην πόλη Schrobenhausen της Γερμανίας. Μιλάμε συγκεκριμένα για το λευκό σπαράγγι για το οποίο οι Γερμανοί τρελλαίνονται και το αποκαλούν  «βασιλικό λαχανικό». Κάθε άνοιξη διοργανώνονται διάφορα «φεστιβάλ σπαραγγιού» (!) ανά τη χώρα και, μάλιστα, σε ένα απο αυτά  γίνεται και στέψη της «Βασίλισσας του Σπαραγγιού». Στο μουσείο οι λάτρεις του εθνικού λαχανικού της Γερμανίας θα βρουν συνταγές, εικόνες τέχνης, εργαλεία καλλιέργειας, ιστορικά έγγραφα για το σπαράγγι και πολλά άλλα...
Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Σπαραγγίων βρίσκεται στην πόλη Schrobenhausen της Γερμανίας. Μιλάμε συγκεκριμένα για το λευκό σπαράγγι για το οποίο οι Γερμανοί τρελλαίνονται και το αποκαλούν  «βασιλικό λαχανικό». Κάθε άνοιξη διοργανώνονται διάφορα «φεστιβάλ σπαραγγιού» (!) ανά τη χώρα και, μάλιστα, σε ένα απο αυτά  γίνεται και στέψη της «Βασίλισσας του Σπαραγγιού». Στο μουσείο οι λάτρεις του εθνικού λαχανικού της Γερμανίας θα βρουν συνταγές, εικόνες τέχνης, εργαλεία καλλιέργειας, ιστορικά έγγραφα για το σπαράγγι και πολλά άλλα…
Το Μουσείο Μπανάνας στην πόλη Auburn της Πολιτείας Ουάσιγκτον φιλοξενεί 4.000 αντικείμενα σχετικά με  το “τελειότερο φρούτο του  κόσμου”. Συνειρμοί με το από που  προέρχονται οι μπανάνες και ποιοί τις έφεραν στις ΗΠΑ και με ποιό τρόπο, θα πρέπει εδώ να αποφεύγονται
Το Μουσείο Μπανάνας στην πόλη Auburn της Πολιτείας Ουάσιγκτον φιλοξενεί 4.000 αντικείμενα σχετικά με  το “τελειότερο φρούτο του  κόσμου”. Συνειρμοί με το από που  προέρχονται οι μπανάνες και ποιοί τις έφεραν στις ΗΠΑ και με ποιό τρόπο, θα πρέπει εδώ να αποφεύγονται…
Για όσους έχουν βαρεθεί τα τετριμμένα μουσεία φαγητού, ορίστε και το μουσείο καμμένου φαγητού…Δημιούργημα μιας αμερικανίδας τραγουδίστριας μπλουζ στην πόλη Άρλινγκτον της Μασσαχουσέτης, το μουσείο είναι κατά βάση online: μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη διεύθυνση http://www.burntfoodmuseum.com. Υπάρχουν φωτογραφίες «πριν & μετά: ψητή πατάτα» και διάφορα άλλα. Οι φανατικοί μπορούν να επισκεφθούν το σπίτι της τραγουδίστριας - curator και μαζί της να συμμετέχουν σε μια interactive «Ωδή στην μαγειρική καταστροφή»
Για όσους έχουν βαρεθεί τα τετριμμένα μουσεία φαγητού, ορίστε και το μουσείο καμμένου φαγητού…Δημιούργημα μιας αμερικανίδας τραγουδίστριας μπλουζ στην πόλη Άρλινγκτον της Μασσαχουσέτης, το μουσείο είναι κατά βάση online: μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη διεύθυνση http://www.burntfoodmuseum.com. Υπάρχουν φωτογραφίες «πριν & μετά: ψητή πατάτα» και διάφορα άλλα. Οι φανατικοί μπορούν να επισκεφθούν το σπίτι της τραγουδίστριας – curator και μαζί της να συμμετέχουν σε μια interactive «Ωδή στην μαγειρική καταστροφή».

 

via [ salt.gr ]