Πως θα βρεις το μακιγιάζ που σου ταιριάζει

Make-up-Trends-2012

Οι αποχρώσεις του μακιγιάζ που επιλέγεις  κάθε φορά είναι πολύ σημαντικές  γιατί μπορεί να αναδείξουν ή να  καταστρέψουν την  ομορφιά και ιδιαιτερότητα που έχει  το πρόσωπο σου.

Για να πετύχεις το  λουκ που σου ταιριάζει, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου το χρώμα των μαλλιών σου, το χρώμα ματιών καθώς και το χρώμα της επιδερμίδας σου.

Σε καστανές και μαυρομάλλες με ανοιχτό δέρμα ταιριάζουν σκούρα   χρώματα στα μάτια (καφέ, σκούρο μπλε, μαύρο  σκούρο πράσινο) ρουζ στις αποχρώσεις του ανοιχτού κόκκινου και χείλη σε χρώμα κόκκινο της φωτιάς, κοραλλί και  ανοιχτά καφέ.

Απόφυγε: ροζ και γαλάζιο στα μάτια, ανοιχτό ροζ  ρουζ στα μάγουλα, ανοιχτό ροζ στα χείλη και ψυχρές μπεζ αποχρώσεις στο χρώμα  του δέρματος.

Σε καστανές και μαυρομάλλες με σταράτο δέρμα και καφέ ή πράσινα μάτια, ταιριάζουν οι ίδιες  περίπου αποχρώσεις στα μάτια(εκτός του  σκούρου πράσινου αν τα μάτια είναι πράσινα) και  ρουζ αλλά στα χείλη ταιριάζουν πιο σκούρες αποχρώσεις κόκκινου (όπως η απόχρωση του κρασιού) το σκούρο κοραλλί, μεσαία καφέ (μπρονζέ, τερακκότα, καραμέλα) και σε ορισμένες περιπτώσεις το φούξια (εάν η βάση είναι προς το κίτρινο και τα μάτια πράσινα).

Απόφυγε: πολύ ανοιχτές αποχρώσεις όπως το γαλάζιο και το ροζ, παιδικό ροζ στα μάγουλα και  σκούρα μωβ στα χείλη.

Εάν είσαι μελαχρινή με σκούρο εθνίκ δέρμα και σκούρα καφέ μάτια, σου ταιριάζουν οι σκούρες αποχρώσεις καφέ στα μάτια, το μαύρο, το μπλε και το σκούρο μωβ. Για τα μάγουλα επέλεξε  σκούρες κόκκινες  ή καφέ αποχρώσεις με πορτοκαλί βάση και για  τα χείλη σου ταιριάζουν οι  αποχρώσεις του δαμασκηνί και του σάπιοy μήλου.

Απόφυγε: τα πολύ ανοιχτά χρώματα όπως το ροζ ,το πράσινο του μήλου και του γαλάζιου.

Εάν είσαι ξανθή με ανοιχτό δέρμα  και πράσινα, μελλισοπράσινα ή μπλε μάτια σου ταιριάζουν σκιές στην απόχρωση του μωβ της λεβάντας, του ροζ, του ανοιχτού πορτοκαλί και του ανοιχτού καφέ.Για τα μαγουλά σου επέλεξε ανοιχτό ροζ ή φούξια και  για τα χείλη ανοιχτό ροζ  ή μπεζ με ψυχρή βάση, φούξια ή ανοιχτό κοραλλοκόκκινο.

Απόφυγε: τα πολύ σκούρα χρώματα στα μάτια (μαύρο, σκούρο καφέ, πράσινο του δάσους-εξαιρείτε το μπλε), τις κόκκινες  ή  σκούρες καφέ αποχρώσεις ρουζ  και τα σκούρα καφέ ή μωβ χείλη.

Τέλος εάν είσαι κοκκινομάλλα με ανοιχτή προς μεσαία επιδερμίδα, σου ταιριάζουν σκιές σε μπλε και πράσινες αποχρώσεις (όπως λαδί, τιρκουάζ), σχεδόν  όλες οι αποχρώσεις καφέ, το σκούρο γκρι και το μαύρο. Στα μάγουλα ιδανικές αποχρώσεις για σένα είναι οι μπρονζέ και  οι μεσαίες κοραλλί αποχρώσεις, ενώ στα χείλη σου ταιριάζουν οι αποχρώσεις του βατόμουρου  και του καφέ-πορτοκαλί.

Απόφυγε: ανοιχτό ροζ στα μάτια, μπεζ , ανοιχτό ροζ στα μάγουλα και στα χείλη.