The Amazing Spiderman

The amazing spider man 6a

Από την Τετάρτη 11/7/2012  άρχισε να προβαλετε και στην χώρα μας το reboot του κινηματογραφικού Spiderman.

Η ταινια ξεκινησε ως συνέχεια της ήδη πετυχημένης τριλογίας του Sam Raimi με πρωταγωνιστή τον Tobey Maguire αλλα διαφωνίες στο σεναριο έφεραν πρώτα την αποχώρηση του Raimi και στη συνέχεια την διάλυση του καστ. Έτσι λοιπόν αποφάσισε το στούντιο να συνεχίσει το προτζεκτ ως reboot της ιστορίας. Το γεγονός αυτο απο μόνο του είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Δεν γίνεται οπότε αλλάζει ο πρωταγωνιστής να ξαναρχιζουμε την ιστορία απο την αρχή! Με αυτή τη λογική ο James Bond έχει ήδη 6(!) reboot, και ο Batman μόλις τελειώσει μαζί του ο Nolan θα χρειαστεί άλλο ένα! Είναι φυσιολογικό να ξανά λες μια “ιστορία” όταν έχουν περάσει κάποια χρόνια απο πάνω της όπως π.χ. το Star Trek, αλλα όχι όταν η τελευταία ταινία είναι μόλις 5 χρόνια πριν και μάλιστα είναι ιδιαίτερα πετυχημένη.

Έχοντας όλα αυτά υπόψιν οι παραγωγοί προσελαβαν ένα σκηνοθέτη ικανό να ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα, έναν άνθρωπο με τον Ιστό στο όνομα του … τον Marc Web(b). Ο Marc λοιπόν κάνει αυτο που πρέπει και αυτο που ” προστάζει” η εποχη. Κάνει τον ήρωα του πιο “ανθρώπινο” πιο “γήινο” και πιο σκοτεινό. Ενας υπέρ ήρωας που πηδαει απο ουρανοξύστες  αλλά μας θυμίζει τον κάθε έφηβο με τις ανησυχίες του τα παθη του, το χιούμορ αλλα και τα προβλήματα του.  Ας υποθέσουμε ότι βοηθά λίγο και η επιλογή του Andrew Garfield για τον ρόλο του πρωταγωνιστή που ακόμα και εμένα που δεν τον πίστευα ιδιαίτερα φαίνεται να με κερδίζει.

Στον διαχωρισμό της νέας ταινίας επίσης παίζει ρόλο και η “ξεχωριστή” δομή των προηγούμενων. Ο Sam Raimi έχει χαρακτηρίσει με την “πολύχρωμη” αισθητική του τον μέχρι τώρα Spiderman έτσι οι ταινίες είναι γυρισμενες κυρίως ημέρα και έχουν μια αίσθηση φαντασμαγοριας. Ο Spiderman του Maguire είναι ενας “προσκοπος” που κινείται στα όρια της αφέλειας και μάλιστα σε μετεφηβική ηλικία. Ο Webb αντίθετα προτιμά τα νυχτερινά πλάνα και τα πιο “σκούρα” χρώματα (όχι επιπέδου Batman όμως). Ενώ ο Spiderman του Garfield μοιάζει όπως είπαμε με έφηβο που ψάχνεται. Επίσης θεωρητικά ο νέος Spiderman πατάει καλύτερα στην αρχική δομή της έντυπης ιστορίας όπως φαίνεται με την εισαγωγή της Gwen Stacey ως αγαπημένης του. Τέλος εισάγει ένα μυστήριο που δεν είχε αναφερθεί στην προηγούμενη τριλογία, τι συνεβει στους γονείς του…

Πρέπει να περιμένουμε ότι επειδή η ταινία είναι γυρισμένη με την μέθοδο real3d το 3D θα είναι κάτι ομαλό αλλα παντα παρόν και ίσως προσφέρεται ο Spidey και τα κόλπα του για να μας εντυπωσιάσουν σε τρεις διαστασεις. Ομως για να μην ξαφνιαστούμε αρνητικά, πρέπει να γνωριζουμε ότι κάποιο μέρος της ταινίας θα ξαναπεί το τσίμπημα της σούπερ αράχνης, τον θάνατο του μπάρμπα-Μπεν την δημιουργία της στολής και άλλα τέτοια που δυστυχώς έρχονται μαζι με τον όρο reboot. Θεωρώ όμως ότι μόλις ξεπεραστούν και αυτα ο νέος Spiderman θα είναι όντως The Anazing One…Εξάλλου η ταινία με άνοιγμα 140 εκ. ήδη στον υπόλοιπο κόσμο δείχνει να αρέσει στο κοινό.

Το παρόν άρθρο βασίστηκε κυρίως στο 25 preview που θα βρείτε παρακάτω καθώς και στις απόψεις/εμμονές του συντάκτη…

Προσοχή το  παρακάτω βίντεο περιεχέι σκηνές από ολα τα τρειλερ και viral videos που εχουν δοθει στη δημοσιοτητα αρα περιεχουν spoilers…