Τα 10 καλύτερα ΔΩΡΕΑΝ αξιοθέατα στον κόσμο!

Ό,τι πληρώσεις, παίρνεις, λένε. Στην περίπτωση όμως της επίσκεψης ενός αξιοθέατου το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλουμε μάλλον δεν έχει να κάνει και με την ποιότητα. Μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο είναι όντως δωρεάν και μας δίνουν ακόμα ένα λόγο για να τους αφιερώσουμε μια επίσκεψη.

Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Βατικανό

St Peter’s Basilica, Vatican Είναι χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Μπορεί να χωρέσει 60.000 άτομα ενώ με την συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου. Ακριβώς μπροστά από την επιβλητική πρόσοψη της βασιλικής, απλώνεται η πλατεία του Αγίου Πέτρου, η οποία πλαισιώνεται από τους δύο ημικυκλικούς βραχίονες της βασιλικής.Agios petros vatikano

Kensington High Street Roof Gardens, Λονδίνο

Kensington roof gardens

Αποτελείται από τρεις διαφορετικούς κήπους που καλύπτουν μια έκταση 15 στρεμμάτων. Δυστυχώς, είναι συχνά κλειστοί για το κοινό για ειδικές εκδηλώσεις.

Street Art, Μπουένος Άιρες

Street art buenos aires

To Μπουένος Άιρες έχει γειτονιές και δρόμους που είναι γνωστοί για την υπαίθρια καλλιτεχνική έκφραση όπως η La Boca, Caminito και Calle Lanin.

Σμιθσόνιαν, Washington DC

Smithsonian

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου προσφέρει αξιοθέατα, όπως το Air and Space Museum, το Αμερικανικό Μουσείο Ιστορίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο.

Καπιτώλιο των ΗΠΑ, Washington DC

Washington

Μια περιήγηση στη Δυτική Πτέρυγα θα σας φέρει στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων των ΗΠΑ, καθώς και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Παναγία των Παρισίων, Παρίσι

Panagia parision

Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του κόσμου, η Παναγία των Παρισίων χρειάστηκε πάνω από 200 χρόνια για την κατασκευή της, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων βιτρώ και το όργανο με τους 7800 σωλήνες. Δωρεάν ξεναγήσεις στην αγγλική γλώσσα υπάρχουν τις Τετάρτες και Πέμπτες στις 2:00 μ.μ. και τα Σάββατα στις 2:30 μ.μ..

Μεγάλο Παζάρι, Κωνσταντινούπολη

Megalo pazari konstantinoupoli

 

Τα 10 καλύτερα ΔΩΡΕΑΝ αξιοθέατα στον κόσμο! – FunDay :) – Top 10, Διάφορα – Image
Μπορεί κανείς να βρει αξιόλογες αγορές σε πολλούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, αλλά λίγες συγκρίνονται με την ιστορική σημασία και το μέγεθος που έχει το Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης. Άνοιξε το 1461, και είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο, καταλαμβάνει πάνω από 58 δρόμους και έχει περισσότερα από 4.000 καταστήματα.

Mosquée Hassan II, Καζαμπλάνκα

Casablanca king hassan ii mosque morocco

Το μεγαλύτερο τζαμί του Μαρόκου και το πέμπτο μεγαλύτερο τζαμί του κόσμου, διαθέτει γυάλινο δάπεδο, τον πιο ψηλό μιναρέ στον κόσμο και μια αναδιπλούμενη οροφή. Οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να εισέλθουν μόνο το τζαμί σε ξεναγήσεις.

Κυλιόμενες σκάλες, Χονγκ Κονγκ

Escalator staircase

Αυτή η υπαίθρια κυλιόμενη σκάλα μήκους 800 μέτρων είναι η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο. Άνοιξε το 1993 και συνδέει την κεντρική επιχειρηματική περιοχή με την κατοικημένη περιοχή Mid Levels που βρίσκεται 135 μέτρα πιο πάνω.

Parc Guell, Βαρκελώνη

Reptil parc guell barcelona

Το υπαίθριο αριστούργημα του αρχιτέκτονα Γκαουντί, όπου το τεχνητό και το φυσικό συναντιούνται σε ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.