Βιογραφικό: Πώς να το συμπληρώσετε σωστά

Γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…
Όταν βρισκόμαστε σε αναζήτηση νέας επαγγελματικής στέγης, θα πρέπει να φροντίζουμε τις λεπτομέρειες από το τι θα πούμε στις συνεντεύξεις μέχρι το ντύσιμό μας. Πριν όμως από όλα αυτά, αυτό που μας πρωτοσυστήνει στο μελλοντικό ίσως αφεντικό μας και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την επαγγελματική μας ταυτότητα, είναι το βιογραφικό, το οποίο είναι συνήθως και η αιτία που κλείνουμε κάποια συνέντευξη. Είναι λοιπόν απολύτως απαραίτητο, το βιογραφικό μας σημείωμα να είναι σωστό και αξιοπρεπές από όλες τις απόψεις. Ας πάμε να δούμε κάποια tips για να τη συμπλήρωση ενός ιδανικού βιογραφικού…
Cv A How To Guide
1. Η καλή εμφάνιση είναι το Α και το Ω! Φροντίστε η εικόνα του να είναι ομοιόμορφη και να μη χρησιμοποιείτε διαφορετικές γραμματοσειρές ή χρώματα για τις παραγράφους, τις οποίες θα πρέπει απαραίτητα να αφήνετε.
2. Αν το βιογραφικό σας το συμπληρώσατε πριν 2 χρόνια, σίγουρα 8α χρειάζεται κάποιο… update! Mην ξεχνάτε να το ανανεώνετε αρκετά συχνά με τις νέες σας ασχολίες.
3. Μην αφήνετε μεγάλα χρονικά κενά στο βιογραφικό σας επειδή ίσως διακόψατε για σπουδές, για κάποιο ταξίδι ή για μία part time εργασία. Είναι προτιμότερο να το αναφέρετε παρά να αφήσετε ένα ανεξήγητο κενό το οποίο δείχνει άτομο που δεν ενδιαφέρεται και δεν ψάχνεται.
4. Μην μπλέκετε καλοκαιρινές δουλειές ή πρακτικές με τις κανονικές. Υποβαθμίζετε έτσι την εμπειρία σας. Επίσης αποφύγετε τις ασάφειες και τις υπερβολές. Τέλος, να είστε προσεκτικοί με ορθογραφικά και συνακτικά λάθη. Καλό θα ήταν όταν ολοκληρώσετε το βιογραφικό να το δώσετε σε κάποιο φίλο σας να σας πει τη γνώμη του.    queen.gr