Το Ωροσκόπιο της Επόμενης Εβδομάδας

Υδροχόος

Η γη στηρίζεται στο νερό και το νερό είναι η αρχή των πάντων, έλεγε ο Θαλής καλή του ώρα. Έτσι κι εσείς, δείχνετε να μην ξέρετε που πάνε τα τέσσερα, στο τέλος όμως καταφέρνετε να ισορροπείτε εκεί που οι άλλοι καταποντίζονται. Αποφύγετε το σούσι αυτήν την εβδομάδα – είναι δύσκολο το ξέρω – και ασχοληθείτε λίγο με το τόσο παραμελημένο σας σπίτι. Το περιβάλλον είναι σημαντικό για την ψυχοσύνθεσή μας.

Γούρι της εβδομάδας : Πετονιά

Ιχθείς

Εντρυφήστε στον Αναξίμανδρο και επιβεβαιώστε τη θεωρία του για το απεριόριστο στο χώρο και το ποιοτικά ακαθόριστο. Έχετε άμεση ανάγκη για επέκταση και πλήρη ελευθερία κινήσεως, κι όσοι προσπαθούν να σας περιορίσουν, θα φάνε το πλαγκτόν που εκτοπίζετε καθώς κολυμπάτε. Αποφύγετε τα παντός είδους δολώματα που θέλουν να σας βγάζουν από την πορεία σας και συνεχίσετε να πηγαίνετε με το ρεύμα. Δε θα χάσετε.

Γούρι της εβδομάδας : τρίφτης

Κριός

Η αραίωση και η πύκνωση του αέρα δημιουργούν ουσίες, θεωρούσε ο Αναξιμένη και είστε ο βασικός λόγος που του κατέβηκε αυτή η ιδέα. Η κινητικότητα και η φιλοδοξία σας δημιουργούν περιουσίες και φήμη εκ του μηδενός. Δυσκολεύεστε λίγο να ισορροπήσετε μεταξύ καριέρας και οικογένειας, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος εκτός του Αιγόκερου…. Τα άστρα σας ευνοούν κι ο Ερμής στον 49ο οίκο σας, σκέφτεται σοβαρά να σας κάνει πρωτοπαλίκαρό του.

Γούρι της εβδομάδας : αρωματικό χώρου

Ταύρος

Βρίσκεστε στο θεϊκό σφαίρο του Εμπεδοκλή, όπου επικρατεί η φιλότητα, ή στην περίπτωσή σας, η απόλυτη γαλήνη. Το γεγονός πως έχετε τσακίσει τα νεύρα των άλλων δε σας νοιάζει καθόλου κι απολαμβάνετε την εσωτερική σας ηρεμία, για την οποία πολλοί θα έδιναν πολλά για να αποκτήσουν. Μην εκμεταλλεύεστε όμως την πλεονεκτική αυτή σας θέση, διότι έχει ο καιρός γυρίσματα. Περιορίστε τις μπύρες.

Γούρι της εβδομάδας: blanco

Δίδυμος

Το ηρακλείτειο πυρ σχεδιάστηκε ειδικά για σας. Θα κάνατε καλή παρέα με τον αρχαίο, διότι μοιάζετε με ζωντανή φωτιά που δυναμώνει κι εξασθενεί χωρίς ποτέ της να σβήνει εντελώς. Κάποιοι θα σας έλεγαν ανεμοδούρες, αλλά είναι κακοί και δε μας ενδιαφέρουν. Η εβδομάδα αυτή θα είναι ήρεμη και ξεκούραστη. Να είστε προσεχτικοί όταν κάθεστε δίπλα σε εύφλεκτα προϊόντα κι όλα θα πάνε καλά.

Γούρι της εβδομάδας : πυροσβεστήρας (καλού κακού)

Καρκίνος

Ο Αναξαγόρας θεωρούσε πως τα υπάρχουν βασικά δομικά στοιχεία άπειρα και αθέατα. Ενσωματώνουν την ουσία των υλικών οι οποίες περιέχουν λίγο από όλα. Για αυτό κι εσείς έχετε χάσει το μπούσουλα, αχταρμά το έχετε κάνει το μυαλό σας. Έχουμε πει να τα βάλετε κάτω και να αρχίσετε να ξεκαθαρίζετε το τοπίο, αλλά η φυσική σας δειλία κερδίζει προς το παρόν τη φυσική σας γενναιότητα. Αλλάξτε τα προγνωστικά μπας και δείτε άσπρη μέρα, κι εσείς και οι γύρω σας.

Γούρι της εβδομάδας : μουρουνέλαιο σε σκόνη

Λέων

Μοιάζετε με τα ριζώματα του Εμπεδοκλή: Διαθέτετε τα τέσσερα βασικά στοιχεία (γη, νερό, αέρα και φωτιά) που αλληλεπιδρούν, αναμειγνύονται και διαχωρίζονται με αποτέλεσμα το κοσμικό γίγνεσθαι. Θα σας πρότεινα να αφήσετε ήσυχο το κοσμικό και να ασχοληθείτε με το προσωπικό γίγνεσθαι, που το έχετε αφήσει στην άκρη. Τολμήστε μια εσωτερική και εξωτερική ανανέωση, που θα φέρει το ύστατο κέρδος στη ζωή σας.

Γούρι της εβδομάδας : Swiffer

Παρθένος

Είστε ένας δαίμων, μια ψυχή που περιπλανιέται καθαρίζοντας προκειμένου να εξαγνιστεί από παλαιότερες μαλακίες. Ο Εμπεδοκλής το λέει, εγώ δε χρησιμοποιώ ποτέ τέτοιες μπανάλ εκφράσεις. Τώρα που μάθατε το λόγο, μπορείτε να αρχίσετε να φεύγετε από το τρίπτυχο σκούπα – φαράσι – σφουγγαρόπανο και να ασχοληθείτε με πιο ενδιαφέροντα πράγματα, όπως μια νέα, πιο προσοδοφόρα δουλειά, ή ένας/μια γκόμενος/α που θα ερωτευτείτε με πάθος.

Γούρι της εβδομάδας : καροτσάκι του σούπερ μάρκετ

Ζυγός

Ο Παρμενίδης μιλούσε για την αλληλοσυμπλήρωση της Αλήθειας και της Δόξας. Η αλήθεια ασχολείται με το είναι και η δόξα με το κοσμικό γίγνεσθαι, όπως προηγουμένως είπαμε για τους Λέοντες. Η διαφορετικότητά σας έγκειται στο ότι βρίσκεστε πάντοτε ανάμεσα στα δύο, χωρίς να μπορείτε να προσαρμόσετε το δικό σας είναι στην εκάστοτε κατάσταση. Ζείτε ένα δράμα. Για να αποφύγετε το Δαφνί καλό θα είναι να φιλοσοφείτε λιγότερο και να ζείτε περισσότερο. Άντε μπράβο.

Γούρι της εβδομάδας : μαντολίνο

Σκορπιός

Εκπροσωπείτε τον υλοζωισμό στην πιο αρχέγονη μορφή του. Μίλησε για σας και ο Θαλής, που θεωρούσε πως η ύλη έχει ζωή και ενέργεια, αλλά και ο Αναξίμανδρος που τη χαρακτήρισε άφθαρτη. Φτου στα μούτρα σας διότι άλλο είχαν στο μυαλό τους οι αρχαίοι κι όχι αυτό που νομίζατε εσείς και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ. Μαζευτείτε γιατί δε σας βλέπω καθόλου καλά.

Γούρι της εβδομάδας : ηλεκτρική σκούπα

Τοξότης

Πιστεύετε ακράδαντα στην αλληλεπίδραση ατόμων και κενού, όπως και οι προγενέστεροί σας ατομικοί φιλόσοφοι. Παρατηρείτε τη ζωή και θέλετε να είστε ενεργό μέρος της. Προσπαθείτε, αλλά κάπου το χάνετε. Τα σταθερά και αναλλοίωτα στοιχειώδη σωματίδιά σας, κινούνται γύρω και μέσα στον κόσμο, χάνοντας πολλές φορές το στόχο που είναι η ευτυχία και να σας πετύχει επιτέλους το παστίτσιο. Χρειάζεστε μια στιβαρή καθοδήγηση αλλά επειδή κανείς δε μπορεί να σας κουμαντάρει, θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Τα αποτελέσματα θα είναι λαμπρά.

Γούρι της εβδομάδας : μολυβοθήκη

Αιγόκερως

Φιλοσοφικώς, είστε ένα μπαρτοκούρνιαχτο. Πιστεύετε – όπως και ο Πρωταγόρας – πως το μέτρο των πάντων είναι ο άνθρωπος. Πολύ ωραία. Είστε αντικομφορμιστές όπως οι Κυνικοί κι εκτιμάτε ως μεγαλύτερο αγαθό την ελευθερία. Τη δική σας, για των άλλων, δεν είστε σίγουροι. Επιζητείτε τη σωκρατική ευδαιμονία, την κατάκτηση δηλαδή της γνώσης που θα σας εξισώσει με το θείο. Θεωρείτε ιδανική την Πολιτεία του Πλάτωνα. Μα πάνω από όλα το DNA σας γράφει ‘στωικός’ από άκρη σε άκρη. Λογική, φυσική και ηθική το τρίπτυχο της επιτυχίας, μαζί φυσικά με την ελεύθερη βούληση. Όμως, κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε καν εσείς. Οφείλετε να συμφιλιωθείτε με την ανθρώπινη φύση σας και να δεχτείτε πως έχετε δικαίωμα στην ευχαρίστηση, τη διασκέδαση, τη γκρίνια κι ότι τέλος πάντων κάνει ένας νορμάλ άνθρωπος. Δεν περιμένω θαύματα, αλλά μια μικρή βελτίωση θα την ήθελα.

Γούρι της εβδομάδας : το μαγικό ραβδί του Χάρι Πότερ

 

Zodia 211

 

Διαβάστε Ακόμη