Ζώδια & Επαγγέλματα

Ζώδια & Επαγγέλματα

Κριός

 • Οι Κριοί είναι γεννημένοι ηγέτες. Οι αρχηγικές τους τάσεις τους οδηγούν σε επαγγέλματα δυναμικά με ένταση που απαιτούν εγρήγορση και οξυδέρκεια. Δύσκολα θα ασχοληθούν με δουλειές που δεν τους αρέσουν εξ’ αρχής ενώ σε αυτά που θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον, θα διαπρέψουν. Τα επαγγέλματα που συνήθως επιλέγουν σχετίζονται με ηγετικές θέσεις (π.χ. στρατιωτικοί, αστυνομικοί, διευθυντές) είτε με εξερεύνηση και ταξίδια (ναυτικοί, αεροπόροι, ερευνητές). Δύσκολα ένας Κριός θα αντισταθεί σε επαγγέλματα που αφορούν νέες τεχνολογίες.
 • Μηχανικός, κυνηγός, οδηγός, αθλητής, οπλουργός, στρατιωτικός, συνεργείο αυτοκινήτων, χειρουργός, ποδοσφαιριστής, πυροσβέστης, αστυνομικός, ηθοποιός (σταρ) γεωργός, οδική ασφάλεια, ντετέκτιβ, ασφαλιστές, αρχιτέκτονας, σχολή οδηγών.

Ταύρος

 • Οι Ταύροι ξεχωρίζουν για την επιμονή και την υπομονή τους καθώς και την υπευθυνότητά τους. Μαθαίνουν αργά αλλά σταθερά, αλλά ότι μάθουν δεν το ξεχνούν ποτέ. Επαγγέλματα που απαιτούν διδασκαλία τους ταιριάζουν απόλυτα. Λατρεύουν την φύση και ατό τους οδηγεί συχνά αν το επιτρέψουν οι συνθήκες της ζωής τους να ασχοληθούν με τη γη ως κτηματίες ή γεωπόνοι. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη να τους χαρίζει εκλεπτυσμένο γούστο και φινέτσα αποδίδουν με επιτυχία στα επαγγέλματα τέχνης. Μπορούν λοιπόν να γίνουν πετυχημένοι μουσικοί ή ηθοποιοί.
 • Οικονομολόγος, μάγειρας, μουσικός, τραγουδιστής, διακοσμητής, γεωργός, αρχιτέκτονας, ζωγράφος, αισθητικός, μεσίτης αυτοκινήτων, μακιγιέζ, ηθοποιός, οικοδόμος, εστιάτορας, ασφαλιστής, κηπουρός, τραπεζίτης, έμπορας, συνθέτης, μαραγκός, τραπεζίτης, επενδυτής.

 

Δίδυμοι

 • Οι Δίδυμοι θεωρούνται άτομα με αυξημένη περιέργεια να ανακαλύψουν τα πάντα γύρω τους και μάλιστα όσο πιο γρήγορα μπορούν. Δεν αντέχουν καθόλου τις βαρετές δουλειές ενώ λατρεύουν την επικοινωνία. Μαθαίνουν πολύ εύκολα ξένες γλώσσες. Γίνονται άριστοι δικηγόροι, υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων, διπλωμάτες, διερμηνείς ή μεταφραστές και καθηγητές.
 • Δημοσιογράφος, υπάλληλος ΟΤΕ, επικοινωνιολόγος, μικροπωλητής, συγγραφέας, διαφημιστής, τραγουδιστής, τηλεφωνητής, χειριστής μηχανημάτων, ταχυδρόμος, πνευμολόγος, τηλεπικοινωνίες, εκφωνητής, ασυρματιστής, αθλητής, οδηγός, δημόσιες σχέσεις, νευρολόγος, σερβιτόρος, μπάρμαν.
545

Καρκίνος

 • Οι Καρκίνοι είναι ήσυχα άτομα, δεν τους αρέσει να προκαλούν και να ξεχωρίζουν. Προσαρμόζονται εύκολα στις καταστάσεις και τις εκάστοτε επαγγελματικές συνθήκες και σπάνια παρουσιάζουν προβλήματα. Αποφεύγουν συνήθως τις διευθυντικές θέσεις. Λόγο αυτής της εσωστρέφειάς τους, τους ταιριάζουν κοινωνικά επαγγέλματα, στα οποία να μπορούν να συνεισφέρουν στον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να συνεργάζονται με άλλους. Κάποια από τα επαγγέλματα που τους ταιριάζουν ενδεικτικά και όχι περιοριστικά είναι γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, υπάλληλοι εξυπηρέτησης κοινού και διακοσμητές.
 • Γιατρός, μάγειρας, ξενοδόχος, εστιάτορας, ψαράς, ναυτικός, αργυροχρυσοχόος, διατροφολόγος, νοσοκόμος, γυναικολόγος, πολιτικός, ηθοποιός, διακοσμητής, νηπιαγωγός, μαία, αρχαιολόγος, χημικός, διαιτολόγος, γεωργός, οικογενειακός σύμβουλος, μέντιουμ, διακοσμητής, ελαιοχρωματιστής.

 

Λέων

 • Οι Λέοντες θεωρούνται Βασιλικό ζώδιο, έτσι λοιπόν απαιτούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ότι και αν κάνουν. Διακρίνονται για τις οργανωτικές τους ικανότητες και πάντα ξεχωρίζουν. Από μικρή ηλικία φροντίζουν να εξασφαλίσουν τα εφόδια για μια λαμπρή μετέπειτα καριέρα. Είναι δύσκολο να συμβιβαστούν σε μια απλή υπαλληλική θέση χωρίς τουλάχιστον να είναι διευθυντές για αυτό συνήθως διαλέγουν να είναι οι ίδιοι αφεντικά του εαυτού τους επιλέγοντας να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες.
 • Χρυσοχόος, ηθοποιός, επιχειρηματίας, υπάλληλος καζίνου, διασκεδαστής, παιδίατρος, ζωγράφος, εκτιμητής έργων, θεατρικός επιχειρηματίας, πολιτικός, δάσκαλος, καθηγητής, νηπιαγωγός, χρηματιστής, τυχερά παιχνίδια, συγγραφέας, καρδιολόγος, σκηνοθέτης, επενδυτής, λαχειοπώλης, ιερέας.

 

Παρθένος

 • Οι Παρθένοι χαρακτηρίζονται από τελειομανία, εργατικότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια και μεθοδικότητα. Είναι οι ιδανικοί υπάλληλοι. Δουλεύουν σκληρά, δεν υπολογίζουν ωράρια, τα καταφέρνουν στα δύσκολα και τους αρκεί ένα ευχαριστώ. Λίγο φαίνεται αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η δουλειά τους για να μπορούν να λειτουργήσουν αποδοτικά. Υπεύθυνες θέσεις γραφείου τους ταιριάζουν απόλυτα όπως γραμματείς. Επίσης πετυχαίνουν ως λογιστές λόγο του αναλυτικού και μεθοδικού τρόπου σκέψης τους. Η αρχειοθέτηση, η ταξινόμηση και η οργάνωση είναι τα δυνατά τους σημεία.
 • Γιατρός, νοσοκόμος, υπάλληλος γραφείου, προσωπάρχης, γαστρεντολόγος, διαιτολόγος, υγιεινές τροφές, καθαρίστρια, συγγραφέας, δημόσιος υπάλληλος, νευρολόγος, δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός, λογιστής, συμβολαιογράφος, μαθηματικός, φυσικός, θεραπευτής, σερβιτόρος, μπάρμαν.

 

Ζυγός

 • Η φύση των Ζυγών είναι καλλιτεχνική και ευαίσθητη, δεν αντέχουν τις ταλαιπωρίες και την σκληρή δουλειά. Έχουν υψηλή αισθητική και γούστο και επιθυμούν ο εργασιακός τους χώρος να είναι ανάλογος. Δεν μπορούν επίσης να κάνουν κάποιο επάγγελμα το οποίο δεν θα τους επιτρέπει να είναι πάντα καλοντυμένοι. Κατάλληλα λοιπόν για τις προτιμήσεις τους είναι τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα (μοντέλα, ηθοποιοί, τραγουδιστές) ενώ πολύ πιθανό είναι να ασχοληθούν με την δικαιοσύνη μιας και έχουν πολύ ανεπτυγμένο αυτό το συναίσθημα από τα φύση τους.
 • Διακοσμητής, κομμωτής, μακιγιέζ, στρατιωτικός, δικηγόρος, ενδοκρινολόγος, ζωγράφος, ηθοποιός, δημόσιες σχέσεις, δικηγόρος, ψυχολόγος, σύμβουλος σχέσεων, λογοτέχνης, διπλωμάτης, αισθητικός, μαιτρ, σχεδιαστής μόδας, μανεκέν.
173390

Σκορπιός

 • Οι Σκορπιοί είναι άτομα με πολύ ισχυρό χαρακτήρα και δυνατή θέληση. Ξεχωρίζουν και πετυχαίνουν σε ότι και αν καταπιαστούν. Διακρίνονται από εχεμύθεια, ψυχραιμία και σταθερότητά. Τους έλκουν τα μυστικά πράγματα και οπότε πετυχαίνουν εξίσου καλά στα ιατρικά επαγγέλματα αλλά και σε αυτά που έχουν να κάνουν με εξερευνήσεις και αποκαλύψεις όπως αστυνομικοί και ντετέκτιβ.
 • Ντετέκτιβ, σεξολόγος, αστυνομικός, χειρούργος, ερευνητής, αρχαιολόγος, μέντιουμ, στρατιωτικός χειρούργος, γυναικολόγος, καρδιοχειρούργος, δύτης, ναυτικός, ψυχολόγος, ψυχίατρος, εγκληματολόγος, τραπεζικός, εφοριακός, τροχονόμος, ασφαλιστής, επενδυτής, οικονομολόγος, αφροδισιολόγος, θεραπευτής, βιολόγος, μυστικές υπηρεσίες, πόρνη, κρεοπώλης.

 

Τοξότης

 • Οι Τοξότες από τη φύση τους ασχολούνται από μικρή ηλικία με πολλά πράγματα και έχουν πολλά ταλέντα. Είναι ανήσυχες ψυχές, λατρεύουν την περιπέτεια, τα σπορ και τα ταξίδια. Έτσι λοιπόν εξελίσσονται σε πολυπράγμονες επαγγελματίες είτε δουλεύουν για λογαριασμό άλλου είτε για το εαυτό τους. Οι δημόσιες σχέσεις τους έλκουν όπως και επαγγέλματα που απαιτούν μετακινήσεις και ταξίδια. Ταιριάζει απόλυτα στη φύση τους να ασχοληθούν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως δημοσιογράφοι αλλά και με αθλητικά επαγγέλματα όπως προπονητές ή γυμναστές.
 • Δάσκαλος, καθηγητής πανεπιστήμιου, ξεναγός, αθλητής, φιλόσοφος, αεροπόρος, ιππόδρομος, ιερέας, νομικός, επιχειρηματίας, δημόσιες σχέσεις, επικοινωνίες, ιατρική, δημοσιογραφία, ανταποκριτής, πληροφορικής, ζωγράφος, τραγουδιστής, ξένες γλώσσες, θεραπευτής.

173387

Αιγόκερως

 • Οι Αιγόκεροι χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, υπευθυνότητα, πειθαρχία και ωριμότητα. Επιθυμούν δε ο επαγγελματικός τους χώρος να εμπνέει κύρος και σεβασμό. Λόγω αυτών των προσόντων τους είναι ιδανικοί στο να ασχοληθούν με τα οικονομικά σε οποιοδήποτε κλάδο είτε ως οικονομολόγοι, είτε ως λογιστές, είτε ως τραπεζικοί. αλλά και με επαγγέλματα που αφορούν διαμόρφωση χώρων, όπως κατασκευαστές, αρχιτέκτονες και διακοσμητές. Έχουν τα προσόντα να πετύχουν και να φτάσουν πολύ ψηλά.
 • Πολιτικός, αρχαιολόγος, τραγουδιστής, οργάνωση επιχειρήσεων, δημόσιος υπάλληλος, κατασκευαστής, βοσκός, εκτροφέα ζώων, δικηγόρος, δάσκαλος, ψυχολόγος, γεωργός, μαθηματικός, αρχιτέκτονας, ωρολογοποιός, επεξεργασία δέρματος, ορθοπεδικός, στρατιωτικός.

 

Υδροχόος

 • Οι Υδροχόοι είναι προικισμένοι με πολύ έντονη προσωπικότητα και δεν ανέχονται ποτέ την καταπίεση και τον εξαναγκασμό. Δύσκολο να συμβιβαστούν σε κάτι που δεν τους αρέσει και αν το κάνουν θα είναι προσωρινά και από ανάγκη. Τους ενδιαφέρει το κοινό καλό, η ανάπτυξη και η πρόοδος. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί διάσημοι πολιτικοί ήταν Υδροχόοι. Η διπλωματία είναι στο αίμα τους όπως επίσης έλκονται από όλα τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με επιστήμες όπως βιολόγοι, φυσικοί, και χημικοί.
 • Αεροπόρος, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αστρολόγος, αστρονόμος, αιματολόγος, ηλεκτρολόγος, σεισμολόγος, πολιτικός, ηχολήπτης, ερευνητής, ψυχολόγος, θεραπευτής, γιατρός, εφευρέτης, αστροναύτης, βιολόγος, ορθοπεδικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας.

 

Ιχθείς

 • Οι Ιχθείς ως ευαίσθητοι και ονειροπόλοι άνθρωποι δεν αντέχουν τις υπερβολικές ευθύνες και υποχρεώσεις. Οι επαγγελματικές τους επιλογές δείχνουν στατιστικά ακραίες. Από την μια η ευαισθησία τους, και τα λεπτά τους αισθήματα μπορεί να τους οδηγήσουν στην ιεροσύνη ή σε φιλανθρωπικούς και φιλοζωικούς οργανισμούς. Από την άλλη όμως αν στα παιδικά τους χρόνια αποκτήσουν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση μπορεί να τους δούμε και ως πετυχημένους επιχειρηματίες. Πρώτα στις προτιμήσεις τους είναι και τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα που ακόμα και αν δεν τα ακολουθήσουν σίγουρα έχουν κάποιο ταλέντο ως χόμπι.
 • Ηθοποιός, γιατρός, τραγουδιστής, νοσοκόμος, χημικός, βιολόγος, ψυχολόγος, φαρμακοποιός, ναυτικός, μπάρμαν, πολιτικός, συγγραφέας, θεραπευτής, μαία, κοινωνικός λειτουργός, μέντιουμ, ιερέας, ψυχίατρος, φιλόσοφος, ντετέκτιβ, σερβιτόρος, διαιτολόγος, καπνοπώλης, διακοσμητής, αλλεργιολόγος, σκηνοθέτης.

 

Διαβάστε Ακόμη